INTREBARE:
Daca Eva a fost ispitita de Diavol in gradina Edenului, inseamna ca El era deja pe planeta. De cat timp era aici din moment ce pamantul a fost creat in cateva zile? Din cate stiu eu, Diavolul a fost aruncat pe pamant din cer pe pamant… Cand a fost aruncat din moment ce pamantul abia fusese creat?

RASPUNS:
Eva a fost ispitita de catre sarpe (in ebraica: nahash). Exista variate interpretari legate de identitatea exacta a acestui nahash. Unele surse afirma ca el era o personificare a lui Satan, ingerul decazut, Acuzatorul, cel care Il indeamna pe Dumnezeu sa ii testeze si sa ii judece mai apoi pe oameni folosindu-se doar de atributul justitiei, si ignorand complet atributul milei divine, fara de care lumea nu poate exista. Alte surse afirma ca nahash este instinctul rau (ietzer hara), cu care omul trebuie sa lupte continuu.

„Aruncarea sarpelui pe pamant” are loc abia dupa ce acesta se razvrateste impotriva lui Dumnezeu si ii indeamna pe oameni sa nesocoteasca vointa divina, mancand din Pomul Cunoasterii Binelui si Raului (a se vedea Geneza 3:14-15). Pana in acel moment, sarpele se afla impreuna cu celelalte animale si cu omul in Gradina Edenului.

Nu există etichete pentru acest articol.
Share This
Sari la conținut