Ce puteți să-mi spuneți despre Talmud? Am citit pe net pasaje din el și am rămas șocat. Doar cineva nesănătos la cap putea scrie așa ceva, indiferent ce crezuri ar avea, așa ceva nu e de tolerat. Poate ăsta e și unul din motivele pentru care naziștii au vrut să îi nimicească pe evrei. Mulțumesc și aștept răspunsul dumneavoastră. PS: îmi place foarte mult situl dumneavoastră.

Pasajele pe care le-ati citit pe net sunt 100% false, fie ordinare scoateri din context, fie denaturari ale sensului original al textului, fie o combinație a acestora… Din păcate, circula pe net o sumedenie de astfel de așa-zise „explicatii” ale Talmudului, care nu au, de fapt, nicio legătură cu textul original și semnificația acestuia.

În realitate, Talmudul este o lucrare de aproximativ 7300 de pagini, deosebit de complexa, imbinand etica, logica, religie, filosofie, drept si multe altele… Ea este una din lucrarile de baza ale iudaismul, alaturi de Legea Scrisa, Tora.

Daca doriti sa aflati realitatea despre Talmud, va ofer cateva link-uri de unde va puteti documenta pe marginea acestui subiect: în categoria dedicată pe site-ul DvarTora (în română), pe Wikipedia (în engleză), precum și într-o pagină specială (tot în engleză) publicată de rabinul Gil Student care explică pas cu pas – de această dată, ”pe bune” – o parte din textele Talmudului și acuzațiile la adresa acestuia.

As fi curios sa aflu opinia dvs. dupa ce le parcurgeti…

 

Share This
Sari la conținut