INTREBARE:
Cum se danseaza pe melodia dvs. traditonala (Hanuka sau Hava nagila) {nu stiu exact care este titlul exact,pt.ca am gasit ambele versiuni}? Poate, daca nu cer prea mult… imi puteti spune unde pot gasi un videoclip cu aceasta melodie?

RASPUNS:
Melodia „Hava Naghila” este o melodie traditionala evreiasca, care insa nu are – din cate cunosc – un dans specific. De cele mai multe ori ea este dansata ca o hora romaneasca, simplu, in cerc. Datorita simplitatii melodiei a a cuvintelor, „Hava Naghila” este deosebit de cunoscuta, practic oricarui evreu (si multor persoane care nu sunt de etnie evreiasca) din intreaga lume. Poate tocmai de aceea nu are un dans prea complex, pentru a fi accesibil tuturor.

„Hanuka” este numele unei sarbatori iudaice (a se vedea pagina http://www.jen.ro/sarbatori.html pentru mai multe detalii – pagina in limba romana) si nu stiu sa existe un dans care sa poarte numele sarbatorii, desi exista evident melodii traditionale asociate cu ea.

In orice caz, cred ca v-ar face placere sa aruncati o privire pe site-ul http://www.israelidances.com, care ofera melodii traditionale iudaice, videoclipuri pentru anumite dansuri israeliene, precum si partituri si texte ale cantecelor.

Share This
Sari la conținut