INTREBARE:
Cum se pot face studii in Israel? (sunt absolvent de Filosofie si Master in lingvistica)

RASPUNS:
Desi un raspuns foarte precis nu va pot indica, cred ca pasii in rezolvarea problemei dvs. ar fi urmatorii: (1) cautarea unei universitati din Israel care sa ofere un program de studii adecvat intereselor dvs., (2) contactarea acestei universitati pentru a afla in ce masura ofera burse de studii pentru studenti straini, (3) programarea unui interviu pentru viza la Ambasada Statului Israel, odata obtinute actele doveditoare a admiterii la respectiva facultate.

Din universitatile pe care le cunosc eu in Israel, trei ar putea oferi burse de studii pentru studentii straini: Universitatea Ebraica din Ierusalim (Hebrew University), Universitatea din Tel Aviv si Universitatea “Bar Ilan”. Ar mai exista in Israel si Universitatea “Technion”, care insa ofera, asa cum indica si numele, studii pe profil real.

O alta problema de luat in considerare este si faptul ca majoritatea cursurilor din Israel au loc in limba ebraica, exceptie facand programele speciale in engleza (for foreign students), pe care fiecare universitate le ofera.

Pentru mai multe informatii, puteti incerca contactarea directa a universitatilor (o cautare pe Google cu textul “higher education in Israel” ar trebui sa furnizeze multe rezultate). De asemenea, puteti accesa site-ul www.mfa.gov.il (Ministerul Afacerilor Externe al Israelului), sectiunea de invatamant in Israel, sau (mai putin recomandat) puteti contacta direct Sectia Consulara a Ambasadei Israelului din Bucuresti (atasatul cultural).

Nu există etichete pentru acest articol.
Share This
Sari la conținut