INTREBARE:
De ce atata timp cat Comunitatea Evreiasca din Romania este o comunitate ortodoxa, activitatile JCC-ului nu faciliteaza respectarea Shabatului? De ce uneori acestea chiar incalca Shabatul? JCC vine de la Jewish Community Center. Ce este Jewish in activitatile lor? De ce nu se cheama FCC (Fun Community Center)?

RASPUNS:
Intrebarea ta este deosebit de serioasa si pertinenta. Din pacate, cu toate ca si eu o impartasesc, nu iti pot oferi un raspuns clar, deoarece nu il am. Ceea ce iti recomand este sa adresezi aceasta intrebare organizatiei americane Joint, cea care se ocupa, in parteneriat cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, de Centrul Comunitar din Bucuresti.

Imi pare rau ca nu pot fi mai de folos in aceasta privinta… Sper ca, odata cu trecerea timpului, lucrurile sa se schimbe si, de asemenea, vreau sa te asigur ca in ceea ce ma priveste voi continua sa organizez la comunitate activitati care nu numai ca nu vor incalca Shabatul, dar vor promova spiritul acestuia si vor incuraja pe cei doritori sa participe activ la acestea.

Nu există etichete pentru acest articol.
Share This
Sari la conținut