INTREBARE:
De ce nu mai trimite Dumnezeu prooroci?

RASPUNS:
Conform traditiei iudaice, ultimul profet biblic a fost Malahi, care si-a indeplinit misiunea profetica in jurul anului 450 i.e.a.

Sincer vorbind, nu pot afirma cu certitudine (si nu cred ca exista cineva la ora actuala care sa poata) ca Dumnezeu nu mai trimite profeti. Exista multi oameni care incearca chiar si in zilele noastre sa transmita mesajul divin celor din jurul lor. Cu toate ca ei nu sunt ca profetii biblici si posibil nu au acelasi grad de „intimitate” cu Dumnezeu cum exista in perioada in care Acesta comunica direct cu oamenii, ei raman potential „profeti”, cel putin conform uneia dintre definitiile acestei notiuni.

Ceea ce as spune intr-adevar cu certitudine ar fi ca raspunsul la intrebarea dvs. depinde foarte mult de definitia unui profet. Exista insa multe astfel de definitii in cadrul traditiei iudaice, unele inclinand spre partea filosofica, altele mai pragmatice, unele tinand de cunoasterea si dezvaluirea viitorului, altele de incercarea de a-i determina pe oameni sa isi schimbe conduita… La fel ca multe alte subiecte din cadrul traditiei mozaice, si definitia unui profet este un mahloket (disputa intre autoritati rabinice).

In aceste conditii, nu sunt convins ca pot oferi un raspuns clar la intrebarea dvs. Probabil, numai Dumnezeu Insusi cunoaste raspunsul adevarat…

Share This
Sari la conținut