INTREBARE:
Este adevarat ca pentru a se putea converti la iudaism, femeilor li se cere sa se tunda (la chelie!) si sa poarte peruca? Va multumesc anticipat!

RASPUNS:
Nu, nu este adevarat.

Ceea ce este intr-adevar necesar pentru o femeie evreica maritata (subliniez, maritata) este sa nu isi expuna parul in public. De obicei, femeile evreice maritate care respecta aceasta regula poarta o palarie sau un alt acoperamant pentru par atunci cand sunt in public. Expunerea parului in propria casa sau in locuri eminamente private este permisa, desi unele femei prefera sa poarte parul acoperit tot timpul cat nu sunt in intimitatea propriei locuinte.

Acestea fiind spune, in unele comunitati, exista intr-adevar obiceiul ca o femeie sa se tunda (nu neaparat complet, la chelie) si sa poarte peruca atunci cand se marita. Repet insa, acest obicei este practicat doar in anumite comunitati si are legatura cu casatoria si nu cu trecerea la iudaism.

Cu speranta ca raspunsul meu a putut lamuri, macar in parte, aceasta chestiune, va invit sa adresati intrebari suplimentare, pe acest subiect sau altele, pe site-ul DvarTora.

Nu există etichete pentru acest articol.
Share This
Sari la conținut