INTREBARE:
Este adevarat ca templul lui David a fost construit in acelasi loc unde Avraam a incercat sa-l jertfeasca pe fiul sau Isaac?

RASPUNS:
Intr-adevar, traditia iudaica vorbeste despre faptul ca Muntele Moria, cel pe care Avraham a fost aproape de a-si sacrifica fiul, este acelasi cu Muntele Templului (Har HaBait) din Ierusalim. Desigur, si din punct de vedere simbolic, aceasta legatura este deosebit de interesanta si potrivita: locul in care primul monoteist care a reusit sa transmita monoteismul dincolo de generatia sa a fost aproape de a face sacrificiul suprem pentru Dumnezeu a devenit mai apoi locul construirii celui mai important lacas de cult al iudaismului, Templul din Ierusalim.

Exista si o alta traditie (care nu o exclude neaparat pe aceasta) care vorbeste despre locul Templului ca fiind un loc in care doi frati au manifestat unul fata de celalalt sentimente de bunavointa, intelegere si dragoste. O poveste in acest sens exista in traditia iudaica si realizeaza de asemenea o legatura simbolica intre sentimente si manifestari interumane pozitive si Templul din Ierusalim.

Nu există etichete pentru acest articol.
Share This
Sari la conținut