Intr-un raspuns dat de dumneavoastra spuneati ca: „Motivul principal pentru care parul trebuie acoperit este acela ca legea mozaica (halaha) considera parul unei femei ca avand semnificatie erotica.” Imi puteti spune unde in Legea data de Domnul Dumnezeu lui Moshe scrie acest lucru?

Legea este mentionata in Talmud, tratatul Brahot 24a. Desi nu are o sursa biblica directa, Talmudul (care este de fapt baza legii mozaice si care are ca punct de pornire Legea Orala, Mishna, primita de catre evrei tot in cadrul Revelatiei din Sinai) leaga acest concept de versetul 4:1 din Cantarea Cantarilor in care se spune: „seareh ke’eder haizim”, adica „parul tau este precum o turma de capre”. Desi pare deosebit de ambiguu, ba chiar straniu, notiunea derivata de Talmud cu sprijinul acestui verset a ramas adanc inradacinata in halaha si cultura religioasa iudaica.

Sincer, mi-ar fi dificil sa va fac o trecere in revista completa a subiectului, insa va pot recomanda un articol in limba engleza care va fi – sunt sigur – edificator. Acest articol este disponibil aici.

Share This
Sari la conținut