INTREBARE:
Unde as putea afla informatii despre „Limpeza di sangre”, idee, aparuta in Spania in sec. XIV-XV, si terminata cu alungarea evreilor din Spania? Daca se poate as dori surse pentru a cerceta.

RASPUNS:
Din pacate, nu cred ca sunt persoana cea mai potrivita pentru a va raspunde la aceasta intrebare… Cunostintele mele de istorie, in special a perioadei istorice la care va referiti, nu sunt deosebit de vaste.

Ceea ce stiu despre limpieza de sangre (in traducere: „puritatea sangelui”) este ca a fost un concept ce a stat la baza unui set de legi menit sa interzica relatiile dintre crestini si evrei. Deoarece in acea perioada, conducerea crestina a Spaniei dorea puritatea rasiala si religioasa, acest set de legi a condus la uciderea sau alungarea evreilor de pe teritoriile spaniole, culminand in anul 1492 cu Marele Exil din Spania.

Sunt insa convins ca aceste informatii va erau deja cunoscute… Mai multe nu pot sa spun ca am, deoarece nu am studiat niciodata subiectul in amanunt si cu siguranta nu din punctul de vedere al unui istoric sau cercetator. Lansez insa pe aceasta cale un apel catre vizitatorii site-ului DvarTora ca, in cazul in care pot oferi o sursa de informatie de factura celeia pe care o solicitati, sa ma contacteze prin email, urmand ca eu sa va „pasez” informatia. Tuturor care pot face acest lucru, multumiri anticipate…

Nu există etichete pentru acest articol.
Share This
Sari la conținut