Cine erau Iane si Iambre care s-au impotrivit lui Moise, nume pe care le gasim si in Noul Testament in Timotei 3:8? Mersi mult.

Nu stiu exact la ce episod va referiti, pentru ca numele de Iane si Iambre nu sunt mentionate in Tora. Un episod la care ma pot gandi este cea a momentelor premergatoare revoltei lui Korah (Kore, cum este el numit cateodata in traduceri). In acele versete, in Numeri 11:24-26, apar doua personaje numite Eldad si Medad, care nu raspund intr-adevar la chemarea lui Moshe.

Un alt posibil episod este cel implicandu-l pe Moshe si magii egipteni, in capitolele 7 si 8 din Exodul (a se vedea, de exemplu, Exodul 7:11). In acest ultim caz, Biblia nu mentioneaza nici un nume si nici nu spune explicit ca era vorba despre doi magi egipteni, asa ca nu pot sa ma pronunt.

Referitor la faptul ca numele pe care le-ati indicat (Iane si Iambre) si la faptul ca ele sunt mentionate in Noul Testament, nu pot face nici un comentariu, deoarece aceste texte nu sunt incluse in canonul iudaic.

Share This