HRANA ÎNGERILOR (Beșalah 5775)

HRANA ÎNGERILOR (Beșalah 5775)

Un străvechi obicei iudaic, practicat până în zilele noastre, este acela în care evreii se pregătesc pentru masa tradițională de Șabat. În cadrul pregătirilor, una dintre mâncărurile care sunt aduse pe masă este hala, pâinea tradițională. De fapt, de Șabat, aducem pe...

Din ce este făcută mața (azima) de Pesah?

Din ce este făcută mața (azima) de Pesah? Matza de Pesah este fabricata exclusiv din faina de grau si apa. Nu exista nici un fel de alte adaosuri, nici macar sare. Faina este amestecata cu apa, iar apoi aluatul este copt in cuptor timp de maxim 18 minute, socotindu-se...

Încălzirea mâncării de Șabat

Sunt neevreică, dar țin sâmbăta. Pot încălzi mâncarea de Șabat? Va multumesc in primul rand pentru mesajul dumneavoastra. Avand in vedere ca sunteti crestina, ca rabin eu nu va pot oferi sfaturi halahice. Legea mozaica se aplica evreilor, astfel incat recomandarea mea...