E un site sper util. Sunt romanca, crestina, dar imi doresc sa cunosc cat mai bine legile si poruncile Bunului Dumnezeu. Nu inteleg multe lucruri din Biblie intrucat, desi este o singura Biblie, sunt foarte multe religii si cand o religie iti spune „poti face asta”, alta religie spune ca e interzis. De exemplu carnea de porc, este permisa in multe religii. De aceea m-am gandit sa aflu parerea evreilor, care, cred eu, sunt cel mai aproape de Legea lui Dumnezeu avand in vedere ca inainte de Isus toti eram pagani si doar evreii aveau credinta in Dumnezeu. Din cate am inteles Vechiul Testament din Biblia crestina e aceeasi cu „Biblia” (Tora) evreilor. Despre Mesia nu stiu daca evreii sau crestinii au dreptate, sper ca Bunul Dumnezeu sa ne lumineze pe toti! Va felicit pentru site!

Multe intrebari… Voi incerca sa raspund in ordine si, cu permisiunea dvs., sa mai fac unele „corecturi” pe ici si colo, prezentand perspectiva iudaica asupra catorva aspecte.

  1. Carnea de porc. Exista deja pe site cateva raspunsuri despre subiect, care va vor oferi o imagine clara asupra modului in care evreii privesc porcul. Incercati paginile urmatoare: aici, aici si aici.
  2. Ati afirmat ca „inainte de Isus toti eram pagani si doar evreii aveau credinta in Dumnezeu”… Evreii au fost intr-adevar primii monoteisti (avand credinta in Unicul Dumnezeu), insa mai existau si din celelalte popoare ale vremii indivizi sau grupuri care imbratisasera credinta monoteista, cu mult inainte de aparitia pe scena istoriei a lui Isus.
  3. Ceea ce crestinii numesc „Vechiul Testament” este cunoscut in iudaism sub numele de Tanah, insemnand Tora, Profeti si Scrieri. Tora sunt doar primele cinci carti ale Tanah-ului (Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri si Deuteronomul). Mai multe informatii despre subiect aici si, despre textele iudaice ulterioare Tanah-ului aici.
  4. Despre subiectul „Mesia”, puteti gasi informatii detaliate aici.
Share This
Sari la conținut